Carretera Austral
Door: panamericana
Blijf op de hoogte en volg Jan en Marian
10 December 2011 | Chili, Santiago de Chile
We rijden er 900 km van. We zijn nu al 4 dagen onderweg op deze piste. We hebben 2 dagen langs het Lago Buenos Aires gereden, dit is na het Titicacameer het grootste meer van Zuid Amerika. Het water is diepblauw. Je rijdt van de ene in de andere kalenderplaat. Hoge bergen met sneeuw en het prachtige blauwe meer. Een nadeeltje gigantisch veel stof en kuilen, gaten en wasborden in de weg. De laatste 2 dagen hele velden met bloeiende lupines: blauw, rose, wit en geel, wat een bloemenpracht.
Op een van onze overnachtingsplekken hadden we een panoramisch uitzicht, 180 graden om ons heen hoge besneeuwde bergen. Het is hier heel lang licht tot ongeveer 22.30 uur. Maar zodra de zon weg is kun je niet meer buiten zitten. Overdag is het zo'n 18 graden, maar altijd worden we vergezeld van de westenwind, die af en toe 's nachts onze camper laat schudden. Vannacht heeft het geregend dus we kunnen nu weer naar buiten kijken. We zijn onderweg naar Bariloche in Argentinië. Naar het schijnt zit daar alles nog onder de as van de vulkaanuitbarsting van afgelopen juli, we zullen het zien.
We hebben al een panty gekocht om over het luchtfilter te trekken, om zo beschermd te zijn tegen de vulkaanas.
Het reizen hier is geweldig overal erg vriendelijke mensen, die toeteren als ze je tegenkomen. Roland en Margrit hadden pech met hun camper. Er kwam toevallig een bus militairen voorbij en die hadden de middag van hun leven.
Ze hebben de hele middag aan hun camper gesleuteld om hem weer aan de praat te krijgen.
Maar pech onderweg hier is niet leuk, als je auto afgesleept moet worden, dan kan de camper niet gesleept worden, maar wordt afgevoerd met een autoambulance die er 8 uur overrijdt om je bereiken.
11 December 2011 - 09:51
Fam. Koopman Vasse:
Hoi Jan en Marian, geweldig wat genieten daar, mede door de mooie foto's in jullie reisverslagen krijgen we hier ook een indruk hoe het daar is. Hier alles goed, gisteren jachtdag van kantoor gehad met geweldig weer, lekkere stamppot en als klap op de vuurpijl de VOS geschoten, een unieke ervaring. Jan Nijmeijer was de gelukkige en was er wat blij mee. Veel plezier nog daar groeten, Frank, Hilde, Jette, Wies en Thije Koopman -
11 December 2011 - 15:44
Margreet Haan:
Ik lees met heel veel plezier jullie verslagen en wat een prachtige foto's!!!
Geniet van jullie prachtige reis!
groetjes,
Margreet -
12 December 2011 - 11:23
Greetje De Zoeten:
Hoi Marian en Jan,
Wat een belevenis zo`n reis.
Wat fijn voor jullie dat het er toch van is gekomen.
Prachtig plaatjes en verhalen.
Lijkt me echt genieten, maar ook wel afzien af en toe, bv deze stoffige route.
Wens jullie goede reis komende dagen en geniet ervan. Mooi dat we jullie kunnen volgen.
Wij zijn voor de derde keer opa en oma geworden, nu van een meisje Elise alles is goed.
Groeten en we volgen jullie.
Greetje en Ton -
14 December 2011 - 18:37
Ans En Bert:
Hallo Jan en Marian, leuk om jullie verhalen zo te volgen. De foto's zien er geweldig uit!
Geniet ervan en goede reis nog, wij blijven jullie volgen.
Groeten Ans en Bert -
18 December 2011 - 19:49
Marijke |Hesselink:
Hoi jan en Marian,
Die velden met lupinen komen me bekend voor!Vorig jaar in Nieuw Zeeland zagen we die ook heel vaak net als die blauwe meren , geweldig dat het zo blauw kan zijn! Dat stof happen lijkt me minder maar ja da´s ook weer een ervaring.
Alvast fijne kerstdagen groeten
Marijke