As happen in Villa Angostura en Bariloche - Reisverslag uit Osorno, Chili van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu As happen in Villa Angostura en Bariloche - Reisverslag uit Osorno, Chili van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu

As happen in Villa Angostura en Bariloche

Door: panamericana

Blijf op de hoogte en volg Jan en Marian

19 December 2011 | Chili, Osorno

Nz 6 dagen piste zijn we al een aantal dagen weer op mooie geasfalteerde straten. Het is net of je zweeft. Onderweg komen we dan ineens bij een rodeo terecht. Heel erg leuk. Je gaat op de tribune zitten en juicht mee met de plaatselijke bevolking. De volgende dag rijden we door het grootste aaneengesloten regenwoud van Zuid Amerika. Het is hier koud en het regent, hoe kan ook het anders in een regenwoud waar ook gletschers zijn. We maken een wandeling naar een hangende gletscher. Als we in de buurt zijn breekt er met geweldig gedonder een stuk af. We genieten van de vegetatie. Manshoge varens, reusachtige gunnera's. (Lisette, ze maken van de stengels jam), fuchsiabossen. Als we bijna bij onze overnachtingsplek zijn komen langs warme thermaalbaden. Natuurlijk gaan we hier van genieten. Deze baden liggen aan een fjord. Als we heerlijk in het warme water liggen komen er plotseling 2 dolfijnen langs zwemmen. We kunnen ze horen snuiven. Wat een ervaring. 's Avonds eten we in restaurant Rossbach. Het stikt hier van de Duitse namen. Chili heeft heel veel inwoners van Duitse oorsprong. De volgende dag gaan we weer naar Argentinië. We zullen een paar dagen in Bariloche blijven. Bariloche is een bekende toeristenplaats in Arg. Het ligt aan het meer Mahuel Huapi.We weten niet wat we hier aantreffen omdat de berichten verschillend zijn. Er is nl op 8 juni een vulkaan in Chili uitgebroken die z'n as naar Arg. heeft uitgebraakt. Op het eerste gezicht lijkt het mee te vallen. Maar eenmaal op de camping zien we het. OP de hele camping ligt een laag as. Na een paar uur is iedereen er klaar mee. Je hebt het overal zitten. Alles wat je aanraakt is stroef. Tot in de kastjes toe ligt het. We gaan een dag eerder weg. De volgende dag moeten we de pas over waar ook de vulkaan is uitgebroken. Nu zien we pas wat een ramp het is. Overal bergen as. De huizen helemaal grijs van de as. Alle bomen dood. Dit is een ramp voor de mensen die er leven. Elke dag adem je deze as in. Er hangt ook constant een aswolk boven de omgeving. We hadden onze camper laten wassen, maar na 2 dagen lag er een grijze aslaag op.

Tot slot wensen we jullie alvast een:
FELIZ NAVIDAD Y UN PROSPERO AÑO 2012

• 19 December 2011 - 16:10

Gerry E.:

Ha Jan en Marian.

Jullie leven echt in een ander werelddeel zeg. Moeilijk te geloven dat het bij jullie ook "gewoon" Kerstfeest en "Nieuwjaar" wordt! Alvast heel goede dagen gewenst!
    Liefsger.

• 20 December 2011 - 02:07

Vilma Kraaiveld:

Hola Jan y Marianne,
    Leuke foto's van jullkie reis!!!
    Hoe gaat het met jullie Spaans?
    Wanneer komen jullie naar Lima?
    También Feiz Navidad para ustedes!!!!

• 20 December 2011 - 10:48

Lisette Koopman:

dag Jan en Marian,
    wat een verrassing: jam van Gunera; zou je achter het recept kunnen komen; dan ga ik het ook maken. Lijkt me erg leuk. Bijzondere ervaringen hebben jullie. Al die planten en kleuren; mooi om dat mee te beleven.
    Ik wens jullie fijne kerstdagen; dat zal totaal anders zijn dan in Nederland . Wordt dit trouwens wel gevierd? Zuid Amerika is dacht ik veel een groot deel katholiek.
    veel liefs van ons.
    Lisette

• 20 December 2011 - 14:21

EllenvdZ:

Jan en Marian, wat een avontuur!
    Ik geniet van jullie foto's!
    Voor straks:
    Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo