Van El Chalten naar Carretera Austral - Reisverslag uit Perito Moreno, Argentinië van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu Van El Chalten naar Carretera Austral - Reisverslag uit Perito Moreno, Argentinië van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu

Van El Chalten naar Carretera Austral

Door: panamericana

Blijf op de hoogte en volg Jan en Marian

06 December 2011 | Argentinië, Perito Moreno

El Chalten is een waar wandelparadijs. Hebben 2 dagen gewandeld. El Chalten bestond 20 jaar geleden nog niet. Nu er een asfalt straat heen loopt komt het toerisme op gang. Het is er prachtig met de toppen van de Fiz Roy meer dan 3400 mt hoog en de Cerro Torres op de achtergrond. Geweldig. Ook nog een morgen om 5.00 uur opgestaan om van de zonsopgang bij de Fiz Roy te genieten. Afgelopen dagen hebben we weer genoten van de ongeasfalteerde wegen dwars door de pampa. We hadden gezelschap van de wind, schapen, struisvogels, af en toe een vos en hazen. Als je op 1 dag 3 auto's tegen komt is het veel. Met onze auto gaat het goed over deze wegen, maar de rest van de groep kan vaak niet meer dan 20 km per uur halen.
Ook hadden gisteren bijna geen diesel meer, gelukkig nog 10 lt. gekregen. Anders waren we niet meer bij het volgende tankstation gekomen. Morgen gaan we weer naar Chili. De komende dagen rijden we de Carretera Austral, dit is ook weer een ongeasfalteerde weg dwars door de Andes.

• 06 December 2011 - 14:09

Gerry E.:

Oh, wat zullen jullie genieten.
    En dankzij de moderne communicatiemiddelen geniet ik ook met volle teugen mee.
    (en Fritz de poes ook, want die zit nu op mijn schoot, tussen buik en laptop naar de cursor te hengelen met zijn poot)
    Lieve groeten, Ger.

• 06 December 2011 - 20:25

Rob Kamphuis:

Wie is dit Indiaan met zonnebril bij het meer?