Los Glaciares - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu Los Glaciares - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu

Los Glaciares

Door: panamericana

Blijf op de hoogte en volg Jan en Marian

01 December 2011 | Argentinië, El Calafate

In El Calafate draait alles om de gletschers. Los Glaciares is een Nationaal Park met 150 gletschers. De Perito Moreno is een gletscher waar je heel dicht bij kunt komen. Je kunt er langs wandelen. Je weet niet wat je ziet. Een hoge wand van 60 meter hoog, met hoge torens die allerlei kleuren blauw hebben, sprookjesachtig mooi en om de haverklap vallen grote stukken ijs in het Lago Argentino. Dit gebeurt met heel veel gedonder en geraas. We zijn ook met de boot op het Lago Argentino geweest. Langs ijsschotsen van het mooiste blauw. We zijn langs verschillende gletschers gevaren, geweldig.
Gisteren hebben we een trekking gedaan op de gletscher. Met stijgijzers loop je op het ijs. Onder leiding van een gids zie je zelfs kleine watervallen en spleten die zo blauw zijn dat je er naar blijft kijken. En als klap op de vuurpijl kregen we een glas whisky met 400 jaar oud ijs. Geweldig. We gaan nu op weg naar El Chalten waar we een paar dagen gaan wandelen bij Cerre Torres.

• 01 December 2011 - 14:15

Debby Borgerink:

hoi Jan en Marian, hoe ik op jullie reisverslag terechtkwam is mij een raadsel en ook erg toevallig, maar wel leuk om te lezen!!!! een hele fijne vakantie verder! Het ziet er iig mooi uit daar!!! groetjes Debby Borgerink

• 01 December 2011 - 21:42

Hoi Jan En Marian:

Wat ontzettend leuk, we genieten met jullie mee van deze geweldige foto's! Wat zal het daar koud zijn. Leuke verhalen erg bijzonder, dit is niet voortestellen zulke grote bergen van ijs!

Een groet van de OR-tjes!

• 04 December 2011 - 10:10

Lisette Koopman:

wat ontzettend mooi die gletsjers. Het lijkt me een hele bijzondere ervaring!! En er volgen er vast nog heel veel mee op onze moeder aarde. Wij geniet met jullie mee door jullie verhaal en de foto's
    veel liefs
    Lisette en karel

• 05 December 2011 - 11:54

Monique:

Prachtige foto's Marjan!! Wat zul je genieten! groetjes van alle ladies!

• 05 December 2011 - 21:12

Marijke Hesselink:

Hoi Marian en Jan,

Wat een prachtige foto's maar jullie kijken wel een beetje koud uit en dan ook nog kamperen? Maar ja wat wil je met die gletschers, mooi hoor .
    Veel plezier nog, blijf jullie volgen.
    groeten Marijke

• 21 Augustus 2012 - 14:44

Rina En Leo De Bakker/Rijkers:

Hallo Jan + Marian !
    Hier even een kattebelletje van ons nadat wij elkaar hadden ontmoet in
    Canada . Hoe het verder is gegaan met jullie twee hebben wij kunnen
    lezen in de verslagen . Wij hebben elkaar maar even ontmoet en zeker
    even goed met samen onze ervaringen kunnen uitwisselen .
    Wij wensen jullie nog een goede verdere tocht tot in Alaska en een goede
    thuis reis . Groeten vanuit Bleiswijk Rina en Leo .