We rijden weer!!!!!! - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu We rijden weer!!!!!! - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu

We rijden weer!!!!!!

Door: panamericana

Blijf op de hoogte en volg Jan en Marian

27 Maart 2012 | Costa Rica, San José

Eindelijk hebben we na precies 3 weken onze auto's uit de haven gekregen.
Het is zaterdags niet gelukt. We moesten nog wachten tot dinsdag.
's Middags om 15.30 konden we eindelijk weer rijden.

We hebben Portobelo bezocht. Een oude vestingstad. Er was een prachtig volksfeest. Ook gaan we met een boot naar Isla Grande. Weer zo'n heerlijk Bounty eiland.
Iedereen was verkleed en er werd vrolijk gedanst.

De reis gaat verder door Panama richting Costa Rica.
We reizen nu snel door.
Als we in Costa Rica zijn is het ineens weer heel groen.
In Panama was het heel dor en droog.
Ook is het hier weer veel schoner.
We zijn 4 jaar geleden ook in Costa Rica geweest. En we verheugden ons op een weerzien.
De 1e nacht in Costa Rica staan we aan de kust. Vlak aan het strand onder de palmen. Als het 's avonds begint te schemeren beginnen de cycaden. Horen en zien vergaan je.
De nacht is nooit stil hier.

De heilige vogel van de Maya's is de quetzal. Het is een prachtige vogel met een hele lange groene staart.
In Mirador del Quetzal gaan we proberen of we de vogel kunnen zien.
We gaan met een gids.
Hij imiteert de vogel. Maar het 1e uur zien we nog niets. We zien z'n nest. En ja hoor als we een tijd gewacht hebben, zit de quetzal vlak bij ons op een tak. Ook het vrouwtje zien we vlakbij. Een unieke ervaring.

Costa Rica heeft 100 vulkanen en een daarvan is de Poaz. We gaan er heen. 's Morgens is het nog prachtig helder, maar eenmaal boven is de krater in de wolken. Helaas.
Het temperatuurverschil is heel groot. Aan de kust is het smoorheet.
In de bergen is het ineens 12 graden en nevelig. Vandaar deze hele mooie groene natuur. Deze nevelwouden zijn immens.
Een particulier initiatief zijn de waterfallgardens. Midden in de nevelwouden is een groot park aangelegd. Tuinen met prachtige bloemen en natuurlijk veel kolibries en veel andere mooie vogels.
Er is een heel mooi pad langs de watervallen aangelegd.

We zijn nu aan het Arenalmeer.
De Arenal is nog een van de actiefste vulkanen ter wereld.
Dit deel van Costa Rica is heel toeristisch.
Maar de Ticos zijn heel relaxed en heel erg vriendelijk. Hun lijfspreuk is Pura Vida. En ze leven er ook naar.

Een tocht door de Caños Negro met de boot. De brulapen verwelkomen ons. De kaaimannen liggen lui in het water.
Is niet vreemd met deze hitte.

Vanmorgen hebben we een wandeling gemaakt over de hanging bridges. Hangende bruggen boven het oerwoud.
We zijn al vroeg op pad gegaan.
We hebben apen, vogels, neusberen, iguana's gezien.
Ongelofelijke rijkdom hier in Costa Rica.

Morgen rijden we verder naar de grens met Nicaragua.
De komende weken rijden we snel door naar Mexico.
Hier blijven we nog weer 1 maand.
De reis eindigt zoals het er nu uitziet op 5 mei.
Niet te geloven hoe snel de tijd gaat.

• 28 Maart 2012 - 06:44

Gerry Engbers:

Gelukkig! Zetten jullie nu een spurt in om alles toch nog te zien?
    Ik kies van alle dieren die jullie te zien kregen als leukste dier: de BRULAPEN.
    (Was ik in de dierentuin in Emmen al gek op; je kon ze bij het station al horen loeien!)
    Nog heel veel plezier en wondermooie ervaringen in de laatste weken van jullie fantastische reis.
    Liefsger.

• 28 Maart 2012 - 16:59

Suze Droste:

Echt brutale apen daar, en wat een fantastische kleuren. Dan is het hier maar een saaie bedoening wat de natuur aangaat. Hoewel we nu wel erg genieten van het fijne voorjaarsweer.
    Hartelijke groeten,
    Suze

• 28 Maart 2012 - 17:55

Emmy Roesthuis:

Fijn om te horen dat jullie weer verder kunnen.
    Het lijkt wel of ze, speciaal voor jullie, overal feest hebben.
    Prachtige foto´s weer!
    Ik vind vooral de vogels bijzonder mooi.
    Geniet er nog van.
    Emmy

• 28 Maart 2012 - 18:59

Greetje Tonn:

hoi lieve mensen, ik denk even aan jullie, hier schijnt de zon en de narcissen bloeien, uit de verhalen te lezen hebben jullie het geweldig naar je zin en wat een mooie foto's staan op de site. grandioos mooi. Hier is niets nieuws te melden, alles gaat goed en de gezondheid is prima. 2e paasdag gaan we samen met Bas, Jolijn, Rene en Ellis gezellig Pasen vieren in Zwolle. Veel hartelijke groetjes greetje en karel en geniet lekker verder van je
    betoverende reis.

• 29 Maart 2012 - 20:00

Margreet Haan:

fijn dat jullie weer verder kunnen met jullie prachtige reis. Vanuit een lenteachtig (hoewel, vandaag weer iets minder) Nederland geniet ik met jullie mee door jullie verhalen en prachtige foto's!!! Goede reis en veel plezier de komende weken!!!
    groetjes, margreet