Mooi koloniale steden - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu Mooi koloniale steden - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Jan en Marian Welberg - WaarBenJij.nu

Mooi koloniale steden

Door: panamericana

Blijf op de hoogte en volg Jan en Marian

17 Februari 2012 | Ecuador, Quito

Aan het warme weer is helaas een eind gekomen. We zijn in Equador meteen weer de bergen in gegaan. En het weer heeft ons de laatste week niet meegezeten. We hebben tot aan Quito, waar we nu zijn, de weg van de vulkanen gereden.Equador heeft meer dan 300 actieve vulkanen.
Maar we hebben veel mist en bewolking gehad. Het is hier nu regentijd, dus niet zo verwonderlijk dat het wisselvallig is. Helaas zien we de Cotopaxi niet
In Cuenca bezoeken we het panamahoedenmuseum en krijgen we een uitleg hoe deze hoeden gemaakt worden.
Het is een monnikenwerk. Ze worden gemaakt van palmvezels en met de hand gevlochten. Als je een hoed van mooie kwaliteit koopt dan ben je al gauw een paar honder dollar kwijt.
Ik heb het maar gehouden bij een fleurige zonnehoed.
In Cuenca staan we bij een hotel met een heerlijk thermaalbad.
Van Cuenca gaan we naar Baños.
De vulkaan Tungurahua is nu weer rustig dus we kunnen er wel naar toe.
Baños is een heel druk plaatsje, waar veel Equadorianen komen. Ze laten alles zegenen wat los en vast zit, vooral hun kinderen en hun auto's
Ook hier is een mooi thermaalbad. Maar het is hier zo druk dat we er maar niet naar toe gaan.
We gaan van hieruit naar de waterval Pailon del Diabolo. Als je het dal bij Baños naar beneden rijdt krijg meteen andere vegetatie. Prachtige orchideën, grote bromelia's.
Meteen junglesfeer.
En heerlijk warm weer.
Nog geen 5 uur later is het nog 12 graden.
Deze verschillen zorgen ervoor dat er een griepvirus rond waart in onze groep. Er zijn verschillende mensen ziek, verkouden en liggen met koorts in bed.
In Quito aangekomen meteen weer een spijkerbroek met trui aangetrokken.
Quito is een prachtige oude koloniale stad. Hier is nog veel bewaard gebleven. Zeer veel kerken en kloosters. Ook staan we hier op de Mitad del Mundo. Op de evenaar.
We zijn hier 3 dagen geweest, morgen gaan we verder en over een paar dagen zijn we in Colombia.

• 17 Februari 2012 - 08:55

Gerry Engbers:

Aaauwk, spinnen zijn echt niet gevaarlijk hoor.
    Ze bijten en snuffelen niet zoals honden; ze krabben niet zoals katten en ze slaan niet met hun hoeven... Maar ze zijn ENGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG.
    Wat een fleurige plaatjes. Jullie worden nog professionals in het fotograferen. Mensen, kleuren, compositie. Ik geniet ervan!
    Lieve groet, en blijf uit de buurt van het griepvirus!

• 17 Februari 2012 - 13:54

Margreet Haan:

Wat een prachtige foto's weer, alleen.... die spin hoef ik ook niet tegen te komen. Jullie verhalen blijven boeiend om te lezen.
    Blijf gezond en geniet
    groeten,
    Margreet

• 18 Februari 2012 - 12:25

Angeline:

Hoi Marian!
    Wat een mooie foto's en reisverslagen! Jullie maken heel veel mee lees ik, overweldigend lijkt me.
    Nog meer plezier en avontuur gewenst, ik mis je als zang maatje!
    Hartelijke groet,
    Angeline

• 19 Februari 2012 - 13:19

Petra Koopman:

Hoi reizigers, Ik heb gisteren met ma jullie foto's en verhalen bekeken! Ze vond het super leuk al die prachtige plaatjes. We hebben genoten. Lieve groetjes van ma en van Petra

• 21 Februari 2012 - 15:04

Biserka Loman:

hey hallo

Wat leuk om dit allemaal te lezen en te zien hoeveel plezier jullie hebben samen.
    Vandaag waren Jennifer en ik op bezoek bij Jan gezellig ouderwets op de koffie.
    Hoe gaat het verder met jullie....Wij missen jullie wel hoor!!
    Lieve groetjes Biserka

• 21 Februari 2012 - 20:27

Lisette Koopman:

dag lieve familie,
    prachtig, prachtig die mooie gebouwen maar natuurlijk ook de kleurrijke mensen en bloemen.
    Ik moest even qua bloemen aan Madeira denken; ook zo kleurrijk.
    lekker genieten!!

liefs
    Lisette

• 21 Februari 2012 - 22:00

Marijke |Hesselink:

Hoi Marian en Jan,
    Heel mooi om jullie verhalen te lezen en vooral de foto's . Lima heb ik extra goed gelezen want ja hoor, wij gaan straks ook 3 weken naar Peru! Niets vergeleken bij jullie reis! maar goed voor ons erg leuk.( meer tijd hebben we niet ha , ha ) Zo te lezen hebben jullie het wel naar je zin en wel elke dag weer nieuwe belevenissen.
    Veel fun daar met z'n allen.

Groeten uit Albergen

• 29 Februari 2012 - 20:56

Jan En Trees Stopel.:

Hoi Marianne en Jan.
    Wat een prachtige reis zijn jullie aan ,t maken .
    een hele andere wereld.
    mooie vulkanen en prachtige bloemen ,en mooie kleuren.
    geniet ervan ,doen wij van de fotos.
    gr Trees en Jan

• 01 Maart 2012 - 21:02

Greetje En Ton:

hallo lieve mensen,
    wat een mooie reis, lijkt ons een prachtige belevenis.
    hopen dat alles goed met jullie gaat vooral ook de gezondheid
    hier loopt de winter ten einde na een paar weken schaatsen op natuurijs ja ja greetje maakte een tocht in de kop van overijssel en het kanaal almelo nordhorn had een eigen tocht georganiseerd. volgende week gaan we nog een weekje naar de sneeuw en voor je het weet is het hier weer lente
    zijn benieuwd of jullie al zoiets hebben van hoe zou het nu thuis zijn of ben je dat helemaal vergeten?
    nou de groetjes maar weer en we kijken regelmatig naar jullie vorderingen noordwaarts
    grts en genieten, maar dat is wellicht een overbodige opmerking
    liefs greetje en ton